Saru kani gassen

Saru kani gassen (Aben og krabben)


Print version

Der var engang for længe længe siden, men det kunne lige så godt have været i dag… en abe, der mødte en krabbe. Aben havde fundet en kaki-sten fra et kaki frugttræ og krabben havde fundet en stor ris-bolle.

Aben var meget sulten og ville gerne have ris-bollen. Aben sagde til krabben, ”Skal vi ikke bytte min kaki-sten for din ris-bolle?” ”Nej, det vil jeg ikke. Jeg kan da ikke spise en kaki- sten.” sagde krabben. ”Prøv lige at høre. Hvis du planter den her kaki-sten, kommer der et træ med mange kaki frugter hvert år.””Er det sandt? Så vil jeg gerne.” sagde krabben. De byttede. Aben spiste ris-bollen med det samme og gik sin vej. Krabben gik glad hjem med sin kaki-sten.

Da krabben kom hjem, plantede den sin kaki-sten og gav den vand, mens den sagde:

”Spire kom nu frem, med grønne blade ellers graver jeg dig op, med min røde klo. Chokkin, chokkin, chokkin-na, chokkin, chokkin-na”.

 Så kom spiren frem med to små kim blade. Krabben sagde:

 ”Voks og bliv høj, bær frugter til mig ellers med min røde klo, vil jeg klippe dig. Chokkin, chokkin, chokkin-na, chokkin, chokkin-na”.

 Så kom der mange kaki-frugter på træet. ”Nu kan jeg spise kaki.” sagde krabben. Den prøvede at plukke kaki, men den kunne ikke katre op i træet.

Så kom aben forbi og sagde, ”Sikke en masse kaki! Skal jeg ikke hjælpe dig?” Den klatrede op i træet og begyndte at spise kaki helt alene.

”Abe, abe, vil du ikke plukke kaki til mig?” spurgte krabben. Aben havde munden fuld af kaki og svarede ikke.

”Abe, abe, vil du ikke plukke kaki til mig?” spurgte krabben igen.

”Du kan få den her!” Aben kastede en umoden kaki ned i hovedet på krabben. Krabben slog sig slemt og gik grædende hjem.

Mens krabben lå i sengen, kom hans venner på besøg. Der var en møllesten, en bi og en kastanje. Da de havde hørt, hvad aben havde gjort mod krabben, blev de meget vrede. ”Nu skal vi give den abe en lærestreg.” De tog hen til abens hus og gemte sig. Der ventede de til aben kom hjem.

Aben kom frysende hjem. ”Uh, hvor er det koldt!” Den satte sig ved sit ildsted. Da ilden var kommet godt i gang, sprang kastanjen, som havde gemt sig i ildstedet, op på abens ben.

”Av, av, jeg brændte mig! Vand, vand.”Aben skyndte sig hen til sin spand for at putte vand på. Da stak bien, som havde gemt sig bag spanden, abens hånd.

”Av, av, jeg stak mig! Hjælp, hjælp!” Aben løb ud af sit hus. I det samme faldt møllestenen, som havde gemt sig på taget, ned på abens hoved.

Nu kunne aben godt se at den ikke havde været flink mod krabben.

”Undskyld! Vær venlig at tilgive mig, jeg vil aldrig gøre noget slemt mere.” sagde aben. Den tog en masse kaki med til krabben sammen med møllestenen, bien og kastanjen.

De blev gode venner og levede lykkeligt til deres dages ende.

Og hvis de ikke er døde, ja, så lever de endnu.


                      Snip, snap, snude, så er det eventyr ude….

© Copyright. All Rights Reserved.